RSS Feed

Golonka w siateczce – peklowana

Składniki

10 szt. golonek,
4 pietruszki,
4 marchewki,
2 selery,
3 cebule,
vegeta lub warzywko,
Na 10 szt.golonek to słoiczek koncentratu pomidorowego

Przygotowanie

Golonki na moczyć na ok. 1 godziny w wodzie. Potem gotuj w wodzie z dodatkiem przyprawy vegety do zup i gotować przez 1,5 do 2 godzin.
Po ugotowaniu wyjąć z wody i obrać z siateczki.
Warzywa pokroić w plastry tylko nie takie cienkie wrzucić do garnka i zalać wywarem z golonek gotować ok. 10 minut. Cebulę pokroić w plastry i przezmażyć na patelni z koncentratem pomidorowym, a następnie dodać je do garnka z warzywami i razem wszystko zagotować. Podawać z duszonymi ziemniakami. Sos można zagęscić mąką.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: