RSS Feed

Kiełbasa w sosie musztardowym wg Złośnicy

Składniki

Porcja dla dwóch osób.

4 kiełbaski np. śląskie

Sos:

woda

kremówka

musztarda

kostka rosołowa

mąka do podbijania

przyprawy do smaku: pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy

Przygotowanie

Dziś będzie bez zdjęcia, może następnym razem uchwyce danie w kadr🙂 Danie powstało z braku czasu, dlatego jest idealne zarówno dla “leniwych” i jak i zapracowanych:)

Przygotować sos z podanych składników, po zagotowaniu podbić mąką i dodać pokrojoną w cząstki kiełbaskę i gotować aż będzie “miękka”. Podawać z ziemniaczkami. Sos jest dobry też do jajek na wielkanoc🙂

W zależności od rodzaju musztardy sos może być mniej lub bardziej ostry, danie jest bardzo szybkie i smaczne:)

Smacznego!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: