RSS Feed

Makaron z zupek chińskich z kurczakiem

Składniki

2 op. zupek chińskich
1 duża pierś z kurczaka
1 cebula
2 ząbki czosnku
sos sojowy
przyprawy: pieprz, wegeta i inne pasujące do kuchni chińskiej (np. pięć smaków, curry, imbir, itp.)

Przygotowanie

makaron zalać wrządkiem tak aby makaron nasiąknął wodą (bez dodawania przypraw z zupek)
smażymy cebulę i czosnek, dodajemy kurczaka pokrojonego w większe kawałki
dodajemy przyprawy: sos sojowy (dużo). przyprawy z zupek (ew. przyprawy do dań chińskich), pieprz, wegeta (ostrożnie sos sojowy jest słony)
dodajemy makaron i smażymy razem
ekspresowe danie – bardzo sycące

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: