RSS Feed

Conchiglioni nadziewane farszem szpinakowym

Składniki

– paczka mrożonego szpinaku;
– cebula;
– opakowanie sera ricotta
( równie dobrze może być zmielony tłusty twaróg)
– ok. pół kostki masła;
– bazylia;
– ser żólty;
– dwa ząbki czosnku;
– gałka muszkatołowa, sól, pieprz
AAAA
i oczywiście duże muszle makaronowe ( ok. pół opakowania )

Przygotowanie

Paczkę szpinaku podgrzewamy aby odparował. Następnie schładzamy
i łączymy z podsmażoną cebulką i opakowaniem sera ricotta (250 g). Przyprawiamy czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy ugotowane makaronowe muszelki i układamy na talerzu. Polewamy roztopionym masłem z dodatkiem bazylii i posypujemy parmezanem.

Jak widać ja jeszcze zapiekałam je w piekarniku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: