RSS Feed

Herbata imbirowa z miodem

Składniki

kawałek świeżego imbiru (2 cm)
litr wody, najlepiej oligoceńskiej
sok z dwóch cytryn
4-6 łyżek miodu

Przygotowanie

Obrac imbir i bardzo drobno posiekac.
Wrzucic imbir do zimnej wody, doprowadzic do wrzenia i gotowac 15 minut.
Odcedzic.
Dodac sok z cytryny i miód do smaku.
Wymieszac.

Nie przesadzaj z imbirem- mały kawałeczek naprawdę wystarczy.
Jeśli dasz go za wiele, napój będzie bardzo ostry w smaku.

Gotowy napój przelej do termosu i postaw obok fotela lub na biurku, aby bez większej fatygi móc sięgac po dolewki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: