RSS Feed

Panga zapiakana w brokułach pomidorach

Składniki

Panga – 2 filety ( może być inna rybka np. Mintaj ale panga jest bez ości i jest wyśmienita )
Brokuł – 1 szt lub mrożony paczka 450 g
Pomidory – świeże 3 duże, 5 małych lub z puszki – 2 szt
Estragon
Ziamniaki – 1/2 kg
Oliwa
Pieprz
Sól

Przygotowanie

Pangę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić filety na pół. Pololić. posypac pieprzem ( wg uznania ). Sparzyć i obrać pomidorki, pokroć w ćwiartki, umyć i począstkowac brokuła.
Do naczynia żaroodpornego wlać na spód nieco oliwy, na brzegach układac koronki brokuła, w środek ułożyć rybę. całość przykryć pomidorami w ćwiartkach. Posolić brokuł i pomidory. Całość posypać estragonem.
Wstawić do piekarnika na ok 40 minut.
W czasie pieczenia rybki obrac i ugotować ziemniaczki.
Jeżeli podczas pieczenia wydobędzię się za duzo sosu mozna dodać keczupu dla zagęszczenia i jeszcze chwilkę potrzymać w piekarniku.
Podawać z ziemniaczkami.

Porcja w sam raz na 2 dorosłe osoby ( + dziecko ;))
Przygotowanie: łatwe 15 minut
Pieczenie – max 40 minut
Kalorii – mało

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: