RSS Feed

Podpiekane kanapeczki

Składniki

4 kromki chleba, 4 plastry sera żółtego, 4 plastry chudej szynki lub bekonu, mleko, olej, ketchup lub ulubiony sos

Przygotowanie

Szynkę lub bekon podsmażyć na oleju. Mleko wylać na talerz i maczać w nim przez chwilę kromki chleba (dzięki temu będą bardziej miękkie i pulchne). Chleb kłaść na rozgrzany olej. Kiedy jedna strona kromki się podpiecze, przewrócić na drugą i szybko kłaść plaster wędliny i plaster sera żółtego. Przykryć paltelnię pokrywką i chwilę smażyć. Kanapki polać ketchupem lub ulubionym sosem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: