RSS Feed

Odchudzona fasolka po bretońsku

Składniki

1/2 kg fasoli Jaś
2 wędzone nóżki z kurczaka
2 łyżki suszonej włoszczyzny
3 kostki bulionu warzywnego
3/4 słoiczka przecieru pomidorowego
2 łyżki musztardy sarepskiej
3 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
ząbek czosnku
pieprz mielony i maggi do smaku
natka pietruszki

Przygotowanie

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić na noc( 12 godz.) Po tym czasie, wstawić do gotowania, jak zawrze dodać przyprawy( ziele ang. liście i czosnek( przeciśnięty) koncentrat pomidorowy oraz włoszczyznę. Gotować do miękkości fasoli. Jak fasolka jest już w miarę miękka, dodać pokrojone mięso z kurczaka ( bez skóry), kostki warzywne, musztardę i doprawić do smaku. Pogotować jeszcze 15 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, gotowe:) Smaczne i mało kaloryczne:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: