RSS Feed

Makaron ze szpinakiem Terci

Składniki

3/4 opakowania makaronu np. spaghetti
1 opakowanie mrożonego szpinaku ( wcześniej rozmrozić ew. rozdrobnić)
2 – 3 ząbki czosnku
sól
3 łyżki gęstej śmietany np. 18%
garść ziaren słonecznika
łyżka masła

Przygotowanie

makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu na suchej patelni uprażyć słonecznik, odłożyć na bok na tej samej patelni, roztopić masło i dodać szpinak, dusić chwilę na małym ogniu, do zredukowania wody dodać przeciśniety przez praskę czosnek, smietanę, posolić do smaku, chwilke pogotować makaron odcedzić, wyłożyć na patelnię lub spowrotem do garnka ( jeżeli patelnia za mała), posypać uprażonym słonecznikiem, wymieszać i zajadać
Porcja na trzy osoby

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: