RSS Feed

Protal – wątróbki indycze z jogurtem

Składniki

na 1 osobę:

4-5 wątróbek indyczych,
1 cebula,
1-2 ząbki czosnku,
1/2 kubeczka jogurtu 0%,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżeczka musztardy miodowej (może być inna),
pieprz, sól, papryka ostra

Przygotowanie

Wątróbki pokroić w paseczki i podsamażyć na patelni bez tłuszczu. Powinny puścić wodę, jak nie puszczą to podlać troszkę wodą. dodać pokrojoną w wiórki cebulę, posiekany czosnek i dosypać pieprz i majeranek, paprykę.
Dusić aż cebula zmięknie (jak trzeba to lekko podlać wodą).
Jogurt wymieszać z musztardą.
Jak watróbka, cebula będą miękkie to dolać jogurt z musztardą.

Wszystko chwilkę dusić. Na końcu doprawić solą.

potraw na fazę PP

w fazie PW zamiast jogurtu dodaję 1/2 opakowania LECZO czyli pomidory, paprykę i cebulę. te same przyprawy, tylko trzeba mniej podlewac wodą.

SMACZNEGO!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: