RSS Feed

Sos śmietankowo – pieczarkowy

Składniki

30dkg pieczarek
łyżka masła
średnia cebula
2-3 łyżki śmietany
sól, pieprz
(mąka)

Przygotowanie

Pieczarki kroimy w paseczki, cebulę w kosteczkę. Masło rozgrzewamy na patelni i dodajemy pieczarki z cebulą. Smażymy kilka minut tak, aby pieczarki puściły sok. Dajemy sól i pieprz. Gdy pieczarki już zmiękną dodajemy rozrobioną śmietanę z wodą.

(Jeżeli sos nam nie zgęstnieje pomału dodajemy mąkę rozrobioną z wodą.)

Smacznego🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: