RSS Feed

Szarlotka Bożeny

Składniki

Ciasto:
3 szklanki mąki krupczatki lub zwykłej
1 szklanka cukru
3 jajka
1 margaryna miękka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Ponadto:
1-1,5 kg jabłek
2 galaretki pomarańczowe

Przygotowanie

Ciasto :wszystkie składniki wyrobić razem a potem dać do lodówki na 0,5 godz.Następnie podzielić na dwie części i każdą upiec w osobnej blaszce .
W tym czasie przygotowac jabłka .Obrać je i pokroić na mniejsze kawałki .Dać do garnka , podlać 3 łyżkami wody i dusić je aż zrobi się mus .Gdzie niegdzie moga pozastać małe kawałeczki jabłek .Do gorącej masy wsypać galaretki i dokładnie wymieszać .Gdy lekko wystygnie przełożyć placki . Pozostawić do wystygnięcia .Wierzch polać polewą
Tak wygląda i smakuje wyśmienicie. Polecam .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: