RSS Feed

Kanapka Diabelskie Sardynki

Składniki

2 kanapki

1 łyżka stołowa masła o temp. pokojowej
1 łyżeczka mocnego curry w proszku
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżeczka sosu Worcester
parę kropli tabasco
2 kromki pieczywa tostowego
1 puszka sardynek w oleju
2 łyżki stołowe pokruszonego bialego chleba tostowego

Przygotowanie

1. Wymieszaj masło z curry, musztardą, sosem worcester i tabasco.

2. Posmaruj tym kromki świeżego chleba.

3. Połóż na chlebie odcedzone z oleju sardynki i pokryj je pokruszonym chlebem.

4. Włóż do piekarnika pod grilem aż kruszonka bedzie miała ładny kolor, a kanapki będą gorące.

Podawaj od razu z dobrym piwem.
Smacznego! Grażyna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: