RSS Feed

Łosoś w lazurowej galarecie

Składniki

70 dag łososia bez skóry
opakowanie żelatyny
(można dodać barwnik spożywczy, w tym przepisie dałam niebieski, żeby ryba wyglądała jakby była w wodzie)
pęczek koperku
Do dekoracji:
pomidor
jajko ugotowane na twardo
oliwka
sałata
cystyna ew. pomarańcze

Przygotowanie

Łososia obtoczyć w posiekanym koperku (zrobić jakby panierkę, ale nie obtaczać w jajku, sam koperek ładnie przylegnie). Następnie rybę upiec ww piekarniku (ja zrobiłam na parze), ok 20 minut, tak aby ryba była soczysta, nie wysuszona.
Jak łosoś wystygnie podzielić na porcje, niezbyt duże.
Żelatynę zrobić wg przepisu na opakowaniu, doprawić solą, cukrem (ja daję też kostkę rosołową). Płyn robiłam tak na oko, dodałam też niebieski barwnik spożywczy.
Łososia ułożyć na półmisku, ozdobić każdą porcję wg uznania i zalać żelatyną.
Super przepis na Święta i przyjęcia.
Smacznego!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: