RSS Feed

Kasza serowa

Składniki

kasza
kiełbasa lub szynka
ser żółty
margaryna (do smażenia)
Woda (do podlewania)

Przygotowanie

ugotować kaszę
pokroić cebulę w kostkę
pokroić kiełbasę lub szynkę w kostkę
pokroić 4 lub więcej plasterków sera w kostkę
na patelni "zeszklić" cebulę (trzymać na patelni jakąś minutę)
wsypać kaszę na patelnię
wrzucić do tego kiełbasę lub szynkę
smażyć przez moment, jeśli wysycha, podlewać dość mocno wodą
rozsypać regularnie na kaszę kostki sera mieszając
mieszać często, podlewać wodą co kilkadziesiąt sekund
ser powinien po pewnym czasie idealnie wtopić się w kaszę
doprawić solą, jeśli trzeba
kiedy kasza i ser będą ujednolicone, danie będzie gotowe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: