RSS Feed

Serniczek zuzki

Składniki

Ciasto: 400 gr maki, 200 gr margaryny, 200 gr cukru, 40 gr ciemnego kakao, 1 jajko, j opakowanie proszku do pieczenia.
Masa: 250 gr margaryny, 250 gr cukru, 1/2 kg sera podwojnie mielonego do wypiekow, 3 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 budyn waniliowy.

Przygotowanie

Przygotowanie: ciasto wyrobic z podanych skladniköw (poniewaz jest kruche najlepiej recznie). 2/3 ciasta wylozyc do formy okraglej na dol i boki (na döl daje papier do pieczenia). Pozostala czesc ciasta zapakowac w aluminiowa folie i wlozyc do lodowki.Z podanych skladnikow wyrobic mase, dobrze wymieszac, wylac do przygotowanej formy (tzn wylozonej ciastem).
Pozostale ciasto zetrzec na tarce na wypelniona forme, lub jak kto woli zrobic posypke w inny sposöb – dzielac na male kawaleczki i klasc na ciescie.
Pieczenie: okolo 1 godziny w temperaturze 200 stopni.Trzeba uwazac na gore ciasta aby sie nie przypalila (mozna przykryc folia aluminowa)
smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: