RSS Feed

papryka w ketchupie – doskonała przekąska

Składniki

3 kg papryki
1 kg cebuli
zalewa:
1 litr ketchupu (ja używam hellmans’a)
1 szkl. octu
1 szkl. cukru
1 szkl. oleju
2 łyżeczki soli

Przygotowanie

-Składniki na zalewę zagotować. -Do gotującej się zalewy wsypać pokrojoną w półplasterki cebulę i pokrojoną w większe kawałki paprykę.

-Gotować 20 min. -Przełożyć do słoik,ów razem z zalewą i pasteryzować ok. 5 min. SMACZNEGO!!! Papryka jest super nawet prosto ze słoika! Doskonała do kanapek i jako dodatek do mięska. Ketchup musi być dobry inaczej papryka też będzie niezbyt dobra. Ja polecam pikantny Hellmans lub Hellmans Bavaria. Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: