RSS Feed

Pyszny chlebek -łatwy i szybki -najlepszy

Składniki

1 kg mąki pszennej
1 litr ciepłej wody
kostka drozdzy
2 łyżeczki soli
po garści:
siemia lnianego, slonecznika, płatków owsianych, otrębów pszennych, dyni

Przygotowanie

A teraz szybko i smacznie:
Rozpuszczamy w wodzie drozdze, dodajemy reszte skladnikow i mieszamy. Pozwalamy wyrosnac masie okolo 3 razy-w miedzyczasie mieszajac, a nastepnie wykladamy ciasto do wylozonych papierem do pieczenia blaszek-dlugich keksowek (2szt). Czekamy az znowu ciasto wyrosnie (najlepiej pod przykryciem-ręcznikiem), a nastepnie wkladamy wszystko do piekarnika 180stopni na 1,5 godz.
Efekt gwarantowany🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: