RSS Feed

Salatka szpinakowa

Składniki

Szpinak (liście)
Ogórek świeży
Pomidor
Jajko
Skwarki z boczku wędzonego
Ser Rokpol
Cebula czerwona

Sos:
– sos knora włoski
– czosnek (sporo)
– musztarda ok. 1 łyzeczki
– woda
– olej (lub oliwa z oliwek)
– szczypta cukru
– sok z cytryny ok. 1 łyżeczki
– odrobina pieprzu

Przygotowanie

Sos:
składniki łączymy dowolnie w jednym naczyniu i miksujemy do uzyskania jednolitej zalewy.

Ogórka kroimy w 1/2 (plasterki), pomidora i jajko w ćwiartki, drobno kroimy wedzony boczek, ser ścieramy na tarce a cebule kroimy w cienkie plasterki (ilosc cebuli wedlug uznania). Calość składników mieszamy razem z liśćmi szpinaku i zalewamy sosem:) Warto odstawic przygotowana sałatkje na kilka minut do lodowki aby dobrze sie przegryzłą:)
Pozdrawiam i życzę smacznego.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: