RSS Feed

Kika – ciasto marokanskie

Składniki

skladniki:
3-4 jajka
1 kubek plastikowy cukru
1 kubek plastikowy oleju
1 kubek plastikowy mleka
2 i pol kubka plastikowego maki
1 proszek do pieczenia
otarta skorka z cytryny

Przygotowanie

sposob przygotowania:
Jajka ubic z cukrem ,kolejno dodawac olej ,mleko ,skorke z cytryny, proszek do pieczenia w dalszym ciagu ubijac mikserem,dodac make dalej ubijac.
okragla nieduzo foremke wysmarowac tluszczem wysypac bulka tarta wlac ciasto,wstawic do nagrzanego piekarnika piec ok 30 minut do tak “zwanego suchego patyka”
Mozna posmarowac marmolada z wierzchu lub polac miodem przed podaniem posypac kokosem lub cukrem pudrem.

zdjecie wkrotce…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: