RSS Feed

Tortellinis w sosie kremowo cytrynowym

Składniki

Na 4 osoby:

Pieczarki 185 g ( moga byc mrozone badz z puszki najlepsze sa jednak swieze !)

1 mala cytryna

60 g masla

1 zabek czosnku rozgnieciony

300 ml smietany z kartonika najlepiej 15- 18%

Pieprz czarny mielony

Galka muszkatalowa – szczypta

Parmezan 3 lyzki stolowe

500 g tortellinis najlepiej z miesnym nadzieniem

Przygotowanie

1. Pieczarki pokroic w plasterki

2. Cytryne umyc i skorke zetrezc na trace

3. Maslo stopic na patelni i przysmazyc pieczarki przez oolo 5 minut na lekkim ogniu.

4. Nastepnie dodac smietane, czosnek, skorke z cytryny, pieprz i galke muszkatalowa.

5. Wszystko razem poddusic okolo 2 minut, dodac parmezan i jeszcze raz podgotowac przez okolo 3 min.

6.Ugotowane tortellinis dodac do sosu, wymieszac i poki gorace podac na talerz.

Bardzo szybka potrawa, smaczna i nie droga. Serwuje sie na goraco.

Smacznego !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: