RSS Feed

Pasta kanapkowa z twarogu,koperku i ogórka

Składniki

– 15 dag twarogu,

– 1/4 – 1/3 szklanki mleka lub śmietany,
– 2 – 3 gałązki zielonego koperku,

– ogórek

– sól,

– odrobina suszonej,zmielonej mięty

Przygotowanie

Ogórka umyć, obrać ze skórki, wyjąć duże i gorzkie pestki, drobniutko pokroić.

Koperek opłukać, osuszyć i drobno posiekać.

Twaróg, mleko lub śmietanę dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę, dodać do masy koperek, ogórka sól oraz miętę do smaku – wymieszać.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: