RSS Feed

SERNIK pieczony dwa razy

Składniki

Masa serowa
10-12 jajek
1 1/2 łyżki mąki
1 szkl. Cukru
1,30 sera białego
1 kostka masła

Biszkopt
5 jajek
Szklanka cukru
Łyżeczka PP
Szklanka Mąki pszennej
2 łyżeczki maki ziemniaczanej

lub
można upiec dwa biszkopty z 4 jajek

Polewa:
1 margaryna
Szklanka cukru
8 łyżeczek mleka
4 łyżki kakao
Cukier waniliowy

Przygotowanie

Wszystkie składniki masy serowej utrzeć na puszysta masę. Na koniec dodać pianę i mąkę.
Zimny, upieczony biszkopt przekroić na połowę. Jedną część wyłożyć na blachę, posmarowac połową polewy. Na polewe wyłożyć połowę masy serowej, przykryć drugim biszkoptem i posmarować reszta polewy. Wyłożyć na to pozostałą część masy. Wstawić do pieca.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: