RSS Feed

rolada biszkoptowa moja

Składniki

Ciasto:
4 jajka
6 lyzek maki
3 lyzki cukru
lyzeczka proszku do pieczenia

Masa:
0,5 litra smietany kremowki
2 lyzki cukru
1 cukier waniliowy
1 czubata łlyzka zelatyny

Galaretka truskawakowa (wczesniej przygotowana) Czas
pieczenia: 20 – 25 min

Przygotowanie

Przygotowujemy biszkopt i pieczemy go na duzej prostokatnej lub kwadratowej blaszce wylozonej pergaminem.
Pieczemy przez okolo20-25 min w tem 180 st. Zaraz po upieczeniu zawijamy rolade w sciereczke i odstawiamy do wystygniecia.
Kremowke ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym , dodajemy rozpuszczona zelatyna i rozsmarowujemy na biszkopcie. Ukladamy paski galaretki i zwijamy rolade.
Po schlodzeniu mozna polac polewa czekoladowa!
Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: