RSS Feed

Pieczarki z pasztetem

Składniki

12 dużych pieczarek,
20 dag pasztetu,
łyżka masła,
sól i biały pieprz,
szczypior,
kilka rzodkiewek.

Przygotowanie

Pieczarki opłukać, osuszyć, wyciąć trzonki. Kapelusze lekko posolić. Do wnętrza nałożyć pasztet (jeśli jest zbyt suchy, rozetrzeć go z niewielką ilością śmieteny lub keczupu). Ułożyć pieczarki – nadzieniem do góry – w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Zapiekać 10 minut w 220 stopniach (nie przykrywać). Udekorować wachlarzykiem rzodkiewek i pociętym na kawałki szczypiorem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: