RSS Feed

Sałatka z pomarańczy z czarnymi oliwkami

Składniki

4 dojrzałe pomarańcze,
1 szalotka,
10 dag czarnych oliwek,
2 łyżki octu winnego
sól, pieprz,
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Skórkę z pomarańczy ściąć nożem, usuwając ukrytą pod spodem, białą, miękką skórkę. Owoce pokroić w poprzek w cienkie plasterki, ułożyć na czterech talerzach na okrągło. Posypać drobno pokrojoną szalotką. Oliwki pokroić na plasterki i rozłożyć na wierzchu. Zpozostałych składników sporządzić marynatę i pokropić nią sałatkę.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: