RSS Feed

Selerowe łódeczki z pastą

Składniki

– 6 grubych łodyg selera naciowego
– 15 dag twarogu chudego lub półtłustego
– 3 łyżki gęstej śmietany
– sól
– pieprz
– pół pęczka natki pietruszki
– kilka rzodkiewek

Przygotowanie

Łodygi selera dokładnie umyć w zimnej wodzie, odciąć końce, każdą przekroić w poprzek na połowę, twarożek zmiksować ze śmietaną na jednolitą, kremową masę,
przyprawić do smaku solą i pieprzem,
natkę pietruszki dokładnie opłukać, drobno posiekać, wycisnąć z niej sok, wymieszać z połową masy serowej,
do szprycki nałożyć białą masę, wycisnąć ją do połowy selerowych łódeczek,
szpryckę napełnić zieloną masą serową, wycisnąć ją do pozostałych selerowych łodyg,
przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: