RSS Feed

Selerowe łódeczki z pastą

Składniki

– 6 grubych łodyg selera naciowego
– 15 dag twarogu chudego lub półtłustego
– 3 łyżki gęstej śmietany
– sól
– pieprz
– pół pęczka natki pietruszki
– kilka rzodkiewek

Przygotowanie

Łodygi selera dokładnie umyć w zimnej wodzie, odciąć końce, każdą przekroić w poprzek na połowę, twarożek zmiksować ze śmietaną na jednolitą, kremową masę,
przyprawić do smaku solą i pieprzem,
natkę pietruszki dokładnie opłukać, drobno posiekać, wycisnąć z niej sok, wymieszać z połową masy serowej,
do szprycki nałożyć białą masę, wycisnąć ją do połowy selerowych łódeczek,
szpryckę napełnić zieloną masą serową, wycisnąć ją do pozostałych selerowych łodyg,
przekąskę udekorować plasterkami rzodkiewek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: