RSS Feed

Spagetti zielone

Składniki

szpinak (mrożony lub świeży), ser rokpol, śmietanka, czosnek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, parmezan, oliwa, makaron spagetti

Przygotowanie

gotujemy osoloną wodę, wrzucamy makaron. W tym samym czasie na rozgrzaną oliwę dajemy posiekany świeży lub bryłkę🙂 mrożonego i czosnek, gdy się poddusi i trochę odparuje przyprawiamy pieprzem, gałką i solą- odrobinę bo rokpol jest dosyć słony; zalewamy śmietanką, gdy sos trochę się zredukuje dodajemy pokruszony ser rokpol i mieszamy aż się rozpuści zagęszczając sos. Odcedzamy makaron, mieszamy z sosem i podajemy posypane parmezanem. Ładnie wygląda, smaczne, bezmięsne i gotowe w czasie niewiele większym niż potrzebny do ugotowania makaronu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: