RSS Feed

Kaczka po poznańsku.

Składniki

– kaczka (sparzyć ją wrzątkiem wtedy wszystkie nie wyrwane piórka “staną na baczność “i będzie można je wyskubać)

Marynata:

– Kwaśne jabłko 5 sztuk (na przykład antonówka lub reneta)
-Śliwka suszona 250g
-Czerwone wino 100ml,
-Przyprawy: majeranek sól, pieprz, słodka papryka
– Olej 100ml

Przygotowanie

Wszystkie składniki marynaty wymieszać (jabłka pokroić na ćwiartki). Napełnić nimi wnętrze kaczki. Piec w temp. 150 st. około 1,5 godz. Od czasu do czasu podlewać kaczkę powstałym sosem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: