RSS Feed

Likier kukułkowo – kawowy

Składniki

1/2 – 3/4 kg kukułek (najlepsze są te bez papierków)
250 ml spirytusu lu 0,7 l wódki 40 %
250 ml kawy (mi tu pasuje taka normalna z expresu)

Przygotowanie

Kukułki wsypać do garnka i zalać kawą.Gotować aż do rozpuszczenia kukułek.
Odstawić do odtygnięcia.Do zimnego kawowo-kukułkowego płynu wlać alkohol.Dobrze pomieszać najlepiej m ikserem i odstawić do lodówki.Następnego dnia przefiltrować i wlać do butelek.
Możbe kilkakrotnie filtroać aż będzie klarowne,ale ja tego nie zdążę nigdy zrobić kilkukrotnie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: