RSS Feed

pekińska z bananem

Składniki

średniej wielkości kapusta pekińska
2 banany (takie średnie, w sklepach często są giganty – takich jeden wystarczy)
cytryna
średni słoiczek majonezu (dekoracyjny jest najlepszy do tego)
pół łyżeczki cukru
sól

Przygotowanie

kapustę przekroić na pół, umyć, odsączyć i poszatkować w cienkie paseczki banany obrać, pokroić w plasterki, połączyć z kapustą cytrynę sparzyć, przekroić na pół, jedną połówkę obrać i wyfiletować, pokroić w cząstki, dodać do kapusty, sok z drugiej połówki wycisnąć dodać sól, cukier, wymieszać z majonezem

przepis dawno temu w jakiejś gazecie znalazła moja mama – odtąd jemy pekinkę bardzo często

surówka jest genialna – doskonale pasuje do schabu ze śliwką lub kotletów z kurczaka🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: