RSS Feed

Pizza na spodzie z chleba w cieście naleśnikowym

Składniki

CIASTO NALEŚNIKOWE:

1-2 jajka

1-2 łyż. mąki

mleko, woda

szczypta cukru, sól, pieprz, oregano, bazylia- wg uznania

3-4 kromki chleba najlepiej tostowego

żółty ser

wędlina, kiełbasa

kapusta- biała, czerwona lub pekińska

pomidory, kukurydza, fasolka, groszek (takie jakie mam akutat puszki)

keczup

cebula

olej

Przygotowanie

Składniki ciasta wymieszać uzyskując konsystencje rzadkiej śmietany.
Chleb zanurzyć w cieście (niech troche nasiąknie nim) i kłaść na rozgrzany olej. Gdy się od spodu zrumieni- przewrócić i położyc na wierzchu żółty ser. Żeby sie szybciej rozpuścił można dolać troszkę wody i szybko przykryć patelnię. Opieczony chlebek wyłożyć na półmisek układając kromka przy kromce.
Kapuste, cebule, wędline posiekać, warzywa z puszek osączyć z zalewy. Wszystko położyc na chlebek i polać keczupem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: