RSS Feed

Omlet cesarski

Składniki

2 jajka
2 łyżeczki cukru pudru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mleka
1 łyżka masła do smażenia

Przygotowanie

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę i mleko ubijamy. Rozgrzewamy patelnię z masłem. Ubić białka ze szczyptą soli (ja nie daje soli) dodać do żółtek, wymieszać i wylać masę na gorącą patelnię. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
Omlet nie za słodki, puszysty.
Mój 2,5l. synek nie lubił omletów, a ten zjada cały jak mu zrobię.
Przepis jest autorstwa pani Ewy Wachowicz.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: