RSS Feed

Spagetti Włoskie

Składniki

500 g makaronu linguine (lub spaghetti)
1 kg oczyszczonych małży
3 ząbki czosnku
3 małe papryczki chilli
oliwa z oliwek
1,5 kieliszka białego wytrawnego wina
4 łyżki posiekanej natki

Przygotowanie

Małże opłucz w wodzie. Czosnek i papryczki drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż czosnek i chilli. Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na patelnie dodaj małże i wlej wino. Gotuj pod przykryciem kilka minut, aż małże się otworzą. Makaron odcedź, dodaj do małży, wsyp posiekaną natkę pietruszki i podawaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: