RSS Feed

Farfalle z tuńczykiem

Składniki

Składniki:
200 g makaronu farfalle (kokardki)
1 cukinia
1 marchew
4 cebule dymki
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki oleju
sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie

Cukinie myjemy i kroimy w plasterki, marchew skrobiemy i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na rozgzanym oleju, doprawiając solą i pieprzem. Cebulki kroimy w talarki. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy.Gotujemy makaron, następnie go odcedzamy i mieszamy z warzywami. Na koniec dodajemy tuńczyka.

Przepis wg. Makarony, Skarbnica Wiedzy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: