RSS Feed

Pieczeń w piwie

Składniki

Schab dla ośmiu odób.
1. 1 kg schabu
2. 2 ząbki czosnku
3. 2 jagody jałowca
4. 2 łyżki ostrej muszczardy
5. 75 dag cebuli
6. 1 szkl piwa
7. sól, pieprz
8. słodka z proszkowana papryka.

Przygotowanie

Wykonanie.
Mięso rosciąć wzdłuż, lekko rozbić.
Natrzeć solą, pieprzem oraz papryką.
Czosnek obrać, razem z jałowcem z miażdżyć, wymieszać
z ostrą muszczardą.
Mieszanką posmarować mięso.
Cebulę obrać, pokrojć w krążki, 1/4 ułożyć na mięso.
Mięso zwinąć, związać nicią.
Oprószyć solą i pieprzem, obłożyć resztką cebuli, przykryć, odstawić na noc w chłodne miejsce.
Zdjąć cebulę z wierzchu, mięso włożyć do natłuszczonej brytfanki.
Piec z dwie godziny (w zależności od piekarnika)
w temperaturze 180 stopni.
Co jakiś czs podlewać piwem.
Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: