RSS Feed

Kokosowiec Bounty

Składniki

Masa kokosowa:
~
4 śmietany 18% po 250 ml
~1 szkl cukru
~20 dag wiórek kokosowych
~5 białek

Ciasto:
~
1 szkl cukru
~1 kostka margaryny
~3 szkl mąki
~proszek do pieczenia
~cukier waniliowy
~5 żółtek

Przygotowanie

Masa kokosowa:
4 śmietany, cukier i wiórki kokosowe należy zagotować.
5 białek ubić na sztywną pianę i dodać do gorącej masy( pianę dodawać w małych ilościach delikatnie mieszając)

Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie równe części. Jedną rozwałkować i wyłożyć na spód wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą brytfanny.
Z drugiej części ciasta uformować "kuleczki" i włożyć do zamrażalnika.
Na ciasto( wyłożony spód brytfanny-przed pieczeniam) wlewamy gorącą masę kokosową, na wierzch ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto z lodówki.
Pieczemy ok 45-50 minut
Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: