RSS Feed

Polsko-meksykańskie naleśniki z nadzieniem, na słono

Składniki

Ilości podane w przepisie na nadzienie starczą na 10 naleśników:

4 ogórki kiszone
4 ugotowane jajka
2 średnie cebule
15 dag szynki
sos meksykański/ketchup/ lub inny sos, jaki lubisz

sól, pieprz, odrobina oleju

Przygotowanie

Usmażyć 10 naleśników.

Na tej samej patelni smażyć pokrojoną w kostkę cebulkę, gdy już się zeszkli dorzucić szynkę pokrojoną w drobną kostkę. Smażyć chwilę razem.

Do miski zetrzeć na tarce ogórki kiszone i ugotowane na twardo jajka.
Następnie do miski dorzucić także cebulę i szynkę, a następnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowanym farszem nadziewać naleśniki posmarowane uprzednio dwoma łyżkami sosu meksykańskiego .

Sos można podać również na wierzch naleśników, wg uznania.

Smaczne i proste!

Powodzenia:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: