RSS Feed

Toffi z bananami

Składniki

28 sucharów np.firmy mamut
400 g nutelli
Kilka bananów- zależy od wielkości
1 puszka masy krówkowej, albo ugotowanego mleka słodzonego w puszce
1 paczka biszkoptow
500 ml kremówki
2 śmietanfixy
2 łyżki cukru pudru
Wódka do maczania biszkoptow
Cytryna

Przygotowanie

Zmielone suchary wymieszać z nutellą i wyłożyć na niewyłożoną i niewysmarowana blachę. Ja wyklejam rękami.

Na suchary położyć banany pokrojone w plastry – każdy plaster posmarowć lub skropić cytryną. Na bananach gęsto ułożonych rozsmarować masę toffi, na to biszkopty maczane w wódce.
Ubić kremówkę z 2 śmietanfixami i cukrem pudrem- można z niego zrezygnować.Wyłożyć ją na masę tofii. Można posypać startą czekoladą. Ciasto bardzo, bardzo słodkie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: