RSS Feed

zupa serowa

Składniki

1 kg mięsa mielonego
3 – 4 pory
2 litry rosołu z kostki
4 – 6 serki topione o smaku grzybowym i śmietankowym(w zależności od wielkości)
słoik grzybów w zalewie (kurki) lub zamiennie podduszone pieczarki

Przygotowanie

Mięso mielone poddusić w dużym garnku na zupę. Dodać pokrojone w cieńkie półksiężyce pory. Jak mięso z porami już się poddusi, dolewamy rosół. Następnie wrzucamy do zupy serki topione. Na sam koniec dodajemy grzybki.
Doprawiamy do smaku. Pycha!!

Ja zazwyczaj podaję zupę z tostami z serem przekrojonymi na trójkąty.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: