RSS Feed

warzywa z patelni wg Olci

Składniki

2 piersi z kurczaka
1brokuł
z duża marchewka
pół czerwonej papryki
pół puszki kukurydzy
2 duże ziemniaki
około 30 dk fasolki szparagowej
masło
przyprawy

sos:
jogurt naturalny(duzy kubek)
3 ząbki czosnku
przyprawy

na zdjęciu porcja dla jednej osoby z mniejszej ilości składników

Przygotowanie

sos: do jogurtu wcisnać czosnek,doprawic sola i pieprzem i odrobina oregano i bazylii) odstawic do lodówki

brokuł podzielić na różyczki, ziemniaki i marchewke obrac i pokroic w plastry, fasolke oczyścic i pokroic w mniejsze kawałki. warzywa zalac woda,posolic, doprowadzic do wrzenia i gotowac 10 minut na małym ogniu.

odcedzic i zostawic do ostygniecia

pierś z kurczaka pokroic w kostke przyprawic i usmażyć na odrobinie masła.dodac warzywa,kukurydze i pokrojoną w kostke papryke.posolic,dodac pieprzu i czosnku granulowanego i około 3 łyżek masła. chwilke podsmażyc następnie dusic pod przykryciem około 10 minut.dparowac z wody i podawac polane sosem czosnkowym.polecam!!! danie niskokaloryczne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: