RSS Feed

Ciasto W-Z

Składniki

2 szklanki mąki pszennej,
2 jajka,
1/2 kg margaryny,
1 szklanka cukru,
2 łyżki dżemu,
2 łyżki kakao,
250 ml mleka,
1 łyżeczka sody,
7 łyżek cukru pudru,
cukier waniliowy,
250 g serka homogenizowanego.

Przygotowanie

Ciasto: zmiksować 1 kostkę margaryny, cukier, dżem oraz kakao.
Stopniowo ubijać jajka i wymieszać je ze zmiksowanymi składnikami do uzyskania jednolitej masy.
Dodać mąkę, mleko i sodę, po czym wszystko wymieszać. Ciasto upiec w płaskiej formie.

Krem: kostkę margaryny utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po trochę serek homogenizowany aż do uzyskania jednolitej masy. Ostudzone ciasto przekroić i przełożyć przyrządzonym kremem. Ciasto polać polewą czekoladową.

Blaszka 25×40 cm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: