RSS Feed

Ziemniaki zapiekane na szybko

Składniki

ziemniaki
główka czosnku
masło
sól
zioła

Przygotowanie

ziemniaki wyszorować pod wodą
pokroić na ćwiartki
wrzucić do naczynia żaroodpornego.
pomiędzy ćwiartki ziemniaków poupychać ząbki czosnku,
ułożyć płatki masła (z lodówki)
posolić
posypać ziołami

piec w 180 stopniach, co jakiś czas lekko mieszać i obracać, żeby nie przypiekły się za bardzo te z wierzchu i żeby wszystkie równomiernie były chrupkie z zewnątrz.
wyjąć, kiedy będą miękkie.

dobrze smakuje z serkiem typu tosca, gęstą śmietaną, popijane kefirem, czy kwaśnym mlekiem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: