RSS Feed

Świąteczna pieczeń z łososia

Składniki

1 kg.filetu z łososia norweskiego bez skóry
4 łyżki bułki tartej
1 żółtko
4 łyżki musztardy z gorczycą
2 łyżki oliwy
2 łyzki miodu
łyżeczka imbiru w proszku
1 papryczka chilli
2 ząbki czosnku
3 łyżki siekanej natki
pieprz

Przygotowanie

Filet z łososia myjemy i suszymy.Oliwę,żółtko,musztardę,bułkę tartą ,miód,przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy dokładnie mieszamy.Marynatą smarujemy filet i odstawiamy do lodówki na godzinę.Następnie rybę układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku pół godziny w temperaturze 180 stopni.Ciepłą pieczeń posypujemy posiekaną natką i podajemy z kawałkami cytryny.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: