RSS Feed

Ostry sos do mies i ryb

Składniki

Surowe zoltko
lyzka oliwy
3 lyzki tartego chrzanu
2 lyzki kwasnej smietany
sok z marchwi
ocet estragonowy(lub inny,winny,ziolowy)
sol,cukier puder,bialy pieprz

Przygotowanie

Zoltko utrzec z oliwa.Wsypac 3 lyzki tartego chrzanu,wlac 2 lyzki kwasnej smietany,sok z utartej duzej marchwi(lub troche gotowego soku),lyzeczke lub wiecej octu estragonowego.Dodac troche soli i bialego pieprzu.
Mieszac do gestosci kremu(mozna miksowac)
Rozrzedzic niewielka iloscia mocnego zimnego bulionu(warzywnego lub miesno-warzywnego),przetrzec ewentualnie przez rzadkie sito.
Mozna,dla zlagodzenia smaku;dodac troszke cukru pudru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: