RSS Feed

Tort alla nutella

Składniki

150g cukru

3 jajka

200 ml mleka

170g maki

1 op. proszku do pieczenia

sloik nutelli ( nie caly)

bita smietana

Przygotowanie

Make z proszkiem przesiac przez sitko. Cukier ubic z jajkami, dodac mleko i make stopniowo ciagle mieszajac. Dodac do masy szczypte soli i 3 lyzki nutelli.

Mase wlac do formy wczesniej wylozonej papierem i piec przez 30 w 180oC.

Gdy ciasto bedzie gotowe i zimne przecianmy na pol. Dolna czesc ciasta smarujemy nutella i nakladamy bita smietane. Przykrywamy gorna czescia cista i dekorujemy cukrem pudrem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: