RSS Feed

Płonące roladki

Składniki

-20 plastrów szynki lub kiełbasy szynkowej(nawet mortadeli)
-10 dag sera rokpol lub camembert
-10 dag masla
-10 dag posiekanych orzechów
-1 łyżka tłuszczu
-posiekana zielenina
-kilka łyżek koniaku lub rumu

Przygotowanie

Farsz przygotować wcześniej:rozetrzeć masło z serem.Plastry szynki lub kiełbasy posmarować farszem,posypać orzechami i zieleniną i zwinąć dość ciasno,każdą roladkę spinając wykałaczką.Tuż przed podaniem rozgrzać mocno tłuszcz.włożyć roladki,szybko obsmażyć,ułożyć na półmisku,oblać koniakiem lub rumem,zapalić i podać płonące. Życzę smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: