RSS Feed

żeberka a la grzaniec

Składniki

1 kg żeberek
4 duże cebule
łyżeczka kminku
kilka zairen ziela angielskiego
2 goździki
0,5 l jasnego piwa
mąka
sól
pieprz

Przygotowanie

Żeberka dzielimy na porcje, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i rzucamy na tłuszcz.
Cebulę kroimy w piórka i kładziemy na podsmażone żeberka.
Ziele oraz goździki rozdrabniamy (np. tłuczkiem:), dodajemy razem z kminkiem do garnka. Zalewamy piwem i dusimy do miękkości.
Proste i wyjątkowo pyszne! Smacznego

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: