RSS Feed

Babka budyniowa

Składniki

1 kostka margaryny

1 szklanka cukru

6 jajek (białka na pianę)

1 szklanka mąki pszennej

1 szklanka mąki ziemniaczanej

2 łyzeczki proszku do pieczenia

1 budyń waniliowy

5 łyżek oleju

2 łyżki octu

Przygotowanie

Margarynę rozetrzeć z cukrem i żółtkami, dodać olej, ocet, przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Na koniec połączyć z pianą z białek.

Piec w podłużnej formie ok. 55 min. w temp. 1800C

Polać polewą i zajadać.

Smacznego!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: