RSS Feed

Krokiety – czyszczenie lodówki

Składniki

– ok.16 małych cieniutkich naleśników
– farsz pieczarkowy (z puszki)
– duża cebula
– resztki wędlin
– 15dkg startego sera żółtego
– sól , pieprz , przyprawa do pizzy

Panier: 3jaja, bułka tarta

Przygotowanie

Wędlinę kroimy w słupki, cebulę w kosteczkę .
Na rozgrzany olej wrzucamy wędlinę , gdy się podrumieni cebulę, a potem farsz pieczarkowy, doprawiamy solą , pieprzem i ziołami .
Gdy farsz przestygnie dodajemy ser
.Mieszamy.
Farsz układamy na naleśnikach, zwijamy krokiety, panierujemy i smażymy na złoto.
Podajemy z barszczem czerwonym.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: